Vrijwilligerswerk in Ghana doen

img_0841African Foundation of Wonder biedt de mogelijkheid om voor onze stichting naar Ghana te gaan. Je zal daar les geven aan onze kinderen op de Gameli school in het dorp Anfoega. Ben je op zoek naar een mooie ervaring en een nieuwe uitdaging? Wil je vrijwilligerswerk doen door les te geven op een school in Ghana? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Hoe jij kan helpen…
Bij dit project is jouw hulp als vrijwilliger echt nodig en ben je in staat meerdere kinderen tegelijk te helpen.  Door lesgeven op deze relatief arme school kun je kennis overdragen aan de kinderen en op een duurzame manier bijdragen. De school bestaat uit een kleuterklas en een lagere school met groep 1 t/m 6. Tevens heeft de school een junior high school. De leeftijden van de kinderen zijn van drie tot vijftien jaar oud. Op de school krijgen momenteel 390 kinderen les. Je kan de school helpen door les te geven in het vak waar jouw talent ligt. Denk aan Engels, wiskunde, img_0843tekenles, Frans, muziekles; wat jij kan! Bovendien kun je de leraren op de school in Ghana ondersteunen. Vrijwilligerswerk is een mooie en goede manier om bij te dragen aan een mooie wereld en zelf ook veel te leren van een andere cultuur en levenswijze.

Wat wij bieden…
Ghana is een mooi land met een gastvrije en vriendelijke bevolking. Je wordt bij aankomst in Accra verwelkomd door een van onze coördinator en hoofd van de school, Simon, die jou naar Anfoega brengt. Tegen een kleine vergoeding van ongeveer € 175,- per week, heb je een lekker bed, douche en toilet in het vrijwilligersverblijf in het dorp Anfoega bij een vrijwilligershuis en krijg je minstens drie goede maaltijden per dag. Het is echter wel een primitief dorp met een eenvoudige kamer. Je zal tijdens het project minstens twee weken in het Anfoega (Volta Region) doorbrengen, waar je alle mogelijkheid hebt om de kinderen beter te leren kennen en mee te helpen op school, daarna kan je ervoor kiezen om  langer te blijven of erop uit te gaan om Ghana en/of Afrika beter te verkennen.

foto (13)Wat wij vragen…
Als je besluit mee te doen met ons vrijwilligersproject, vragen wij dat je zelf je vlucht boekt. Uiteraard wel in overleg met ons welke dag je aankomt in Ghana. Zo kan je zelf bepalen wanneer je vliegt en ben je een stuk flexibeler. Voor het project zijn we op zoek naar mensen die minimaal 2 weken vrijwilligerswerk willen doen, minimaal 18 jaar of ouder zijn, voldoende beheersing van de Engelse taal hebben, verantwoordelijk, zelfstandig, flexibel, open houding hebben en initiatiefrijk zijn. Het volgen van een voorbereidingstraining bij stichting Muses (www.muses.nl) is een verplichting, zodat je het meest uit je vrijwilligerswerk kunt halen én bij kunt dragen aan het project. Bovendien is een (persoonlijk) gesprek met ons ook van belang, zodat wij je kunnen helpen om op een juiste wijze bij te dragen aan het project.

Voor alle informatie over vrijwilligerswerk in Ghana bij en de verschillende mogelijkheden, stuur ons een e-mail naar: info@africanfoundationofwonder.nl met jouw motivatie of neem contact op via onze facebook-pagina. Je krijgt altijd antwoord.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s