Over African Foundation of Wonder

African Foundation of Wonder is een kleinschalige organisatie bestaande uit enkel vrijwilligers met projecten in Ghana (West-Afrika). African Foundation of Wonder richt zich op projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Ghana.

Bij African Foundation of Wonder is jouw donatie in goede handen, want elke cent wordt besteed aan de projecten in Ghana.

African marianne kopieFoundation of Wonder is opgericht naar aanleiding van twee maanden vrijwilligerswerk dat Marianne Berkhuijsen (voorzitter) in 2008 via de organisatie Activity International in het dorp Kpando (Volta Regio) te Ghana heeft gedaan. Om de toekomstperspectieven van de Ghanese kinderen te verbeteren heeft Marianne op 27 oktober 2008 Stichting Missahoe-Wonder opgericht, vernoemd naar het jongetje Wonder. Op 9 december 2014 hebben de bestuursleden de naam veranderd in African Foundation of Wonder. Wij richten ons op het bestrijden van armoede op een duurzame manier en tevens hebben wij diverse onderwijsprojecten.

school4Wij zijn onder andere in staat geweest een school bestaande uit zes klaslokalen in het dorp Kpando (Volta Regio) te bouwen met een toiletgebouw bestaande uit 8 toiletten, een schoolgebouw in Vakpo bestaande uit drie klaslokalen, het bouwen van een toiletgebouw in Pakro, het bekostigen van een universitaire studie van een oud-wees in Accra, de bouw van een nieuwe boardingschool en het afbouwen van een kleuterklas bestaande uit twee klaslokalen. Momenteel zijn we druk bezig met het ondersteunen van arme gezinnen met kinderen en de bouw van een nieuwe school in het dorp Pataase bestaande uit vier klaslokalen. Wij zorgen er daarnaast voor dat arme gezinnen met weinig toekomstperspectief in Ghana een eigen bedrijfje kunnen starten en betalen schoolkosten voor een aantal kinderen.

Wij zijn trots op wat we bereikt hebben, maar hebben nog een lange weg te gaan om de toekomstperspectieven van de kansarme kinderen in Ghana te verbeteren. In onze mission statement kan je lezen hoe we dat willen doen. In de dropdown kan je het bestuur, de vrijwilligers, missie en jaarverslagen van ons goede doel vinden.

African Foundation of Wonder is een ANBI geregisteerde stichting, dit betekent dat de donaties die jij doet aftrekbaar zijn van het belastbaar inkomen. Op de website van de Belastingdienst kan je hierover meer informatie vinden. Ook kunt u ons hier, als geregistreerde stichting, terugvinden onder onze officiële naam Stichting African Foundation of Wonder. Lees meer over de transparantie van African Foundation of Wonder omtrent de ANBI-status op de geef.nl website.

Wil je meer informatie over African Foundation of Wonder of ben je enthousiast geworden en wil je zelf ook een steentje bijdragen? LEUK! Laat het ons weten door een e-mailtje te sturen naar info@africanfoundationofwonder.nl, we reageren altijd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s