Bouw school in Pataase

In januari 2020 zijn wij van start gegaan met ons nieuwste project, de bouw van een nieuwe school bestaande uit vier klaslokalen bij de overheidsschool, Pataase A.M.E. Zion Basic School in Pataase Village. Dit dorpje ligt ongeveer 45 minuten met de auto van Cape Coast in Ghana af. Het is een zeer arm dorp. Er gaan ongeveer 200 kinderen naar deze school. Er is helaas te weinig plek voor de kinderen, waardoor sommige kinderen les krijgen onder een bamboe gebouwtje. Er is één echt schoolgebouw met vier klaslokalen. Als het regent of te warm is dan kunnen de kinderen geen les krijgen. Dit betekent dat de kinderen geen kans hebben op educatie. Wij vinden het belangrijk dat elk kind naar school kan gaan. Om die reden willen wij dit project graag helpen. 

De school is een overheidsschool, waardoor de leraren salaris van de overheid ontvangen. De overheid ondersteunt de school helaas verder niet. Wij willen ons inzetten om een nieuw gebouw voor deze gemeenschap te bouwen, zodat de kinderen naar school kunnen gaan. De gemeenschap zal helpen met de bouw van de school. 

Door de bouw van deze drie klaslokalen kunnen wij ongeveer 100 kinderen helpen om wel naar school te gaan. De school bestaat uit 200 kinderen. De school heeft momenteel een kleuterklas tot en met groep 6. De kinderen zijn tussen de 4 en 16 jaar oud. De leraren worden door de overheid betaald. Helaas voorziet de overheid niet in de bouw van een nieuw gebouw. In het dorp Pataase wonen arme mensen en is de Pataase A.M.E. Zion Basic School is de enige overheidsschool in de buurt. Een andere school is minimaal ongeveer 1,5 uur lopen van het dorp af. De kans zal dus zeer groot zijn dat de kinderen niet meer naar school gaan.

De kinderen hoeven voor een overheidsschool niets te betalen, buiten het uniform en schoolboeken om. Het zou dus een mooie aanwinst zijn voor het dorp als wij een nieuw schoolgebouw kunnen bouwen. De bouw van het project wordt gerealiseerd samen met de gemeenschap uit Pataase. Bouwvakkers, metselaars en schilders uit het dorp Pataase helpen mee met de bouw van de school. De gemeenschap is trots om een nog een extra gebouw te hebben, dus daarom een belangrijk project voor de gemeenschap. Ons doel is: meer kinderen naar school. Samen met onze Ghanese partner, WAHEF, proberen wij dit belangrijke doel te bereiken.