Bouw school New Adomi Basic School in Vakpo

23/11/2016- Met trots stellen wij ons nieuwste project voor:

De bouw van een nieuwe school bestaande uit drie klaslokalen bij de overheidsschool, New Adomi Basic School in Vakpo. Door de bouw van deze drie klaslokalen kunnen wij 100 kinderen helpen om naar Junior High School te gaan. De school bestaat momenteel uit 150 kinderen. De school heeft momenteel een kleuterklas tot en met groep 6. De kinderen zijn tussen de 4 en 16 jaar oud. De leraren worden door de overheid betaald. Helaas voorziet de overheid niet in de bouw van een nieuw gebouw. In het dorp Vakpo wonen relatief arme mensen en is de New Basic Adomi School de enige overheidsschool in de buurt. Een overheidsschool met Junior High School zit ongeveer 1 uur lopen van het dorp af. De kans zal dus zeer groot zijn dat de kinderen na groep 6 niet meer naar school gaan. De kinderen hoeven voor een overheidsschool niets te betalen, buiten het uniform en schoolboeken om. Het zou dus een mooie aanwinst zijn voor het dorp als wij een nieuw schoolgebouw kunnen bouwen. Hopelijk met uw hulp.
De bouw van de school gaat wel wat langzaam, omdat de gemeenschap in Vakpo helpt de school te bouwen. De mensen uit de gemeenschap doen dit in hun vrije tijd. Uiteraard hebben wij ook professionele werklui ingeschakeld, maar om de kosten laag te houden en ook gezien het feit dat de gemeenschap een grote rol speelt bij dit project gaat de bouw langzamer. Wij hopen eind 2018 de bouw van de school te hebben gerealiseerd. Wij zullen regelmatig foto’s plaatsen van de bouw van de school.
**De bouw van de school is in september 2018 gerealiseerd**. De school is inmiddels in gebruik genomen en wij hebben ook 60 schoolbanken kunnen kopen voor de nieuwe Junior High School in Vakpo.
Onder meer dankzij donaties van Johanna Donk Stichting, Stichting Weeshuis, De Groene Ezel Heemskerk, Kringloopwinkel De Wisselbeker in Nootdorp, Kringloopwinkel en Pelgrimshoeve Zoetermeer kunnen wij deze school bouwen.