Ondersteunen kinderen van de New Adomi Basic School in Vakpo en Gameli School in Anfoega

04/02/2016- Een van onze doelen is het bestrijden van armoede in Ghana. Dit kan op verschillende manieren.

In september 2018 hebben wij voor de Gameli School leermaterialen voor de kleuterklas gekocht. De Gameli School bestaat uit 300 leerlingen. Ongeveer 100 leerlingen gaan naar de kleuterklas. Sinds 2016 zorgen wij ook elk jaar voor een kerstfeestje voor de kinderen. De kinderen van de Gameli School zijn erg arm. De school is dan ook gratis voor deze kinderen. Om die reden ondersteunen wij de school met onder meer leermaterialen.

 

Op de foto’s zie je 50 kinderen van de New Adomi Basic School in het dorp Vakpo (volta regio). Deze kinderen willen meedoen met alle andere scholen aan sporttoernooien. De kinderen hebben alleen geen sportkleding om aan te doen, omdat de ouders daarvoor geen geld hebben. Gemiddeld 4 keer per maand moeten deze kinderen strijden met andere scholen in schooltoernooien. Wat normaal gesproken een leuke aangelegenheid zou zijn voor kinderen is dat het helaas niet vanwege het gebrek aan sportkleding. De kinderen worden gepest omdat zij geen sportkleding hebben. Het is overduidelijk voor de andere scholen dat deze kinderen arm zijn.
Op 15 februari jl. hebben wij 40 jerseys (€ 12,- per stuk) voor € 480,- kunnen kopen. Wij hebben in juni nog 10 extra jerseys gekocht voor de kinderen. In totaal hebben wij dus 50 jerseys gekocht.  

Bedankt voor uw bijdrage namens de kinderen van de New Adomi Basic School.

29/05/2016- Eind mei jl. hebben wij het vervelende bericht gekregen dat twee leerlingen, Thelma (6 jaar) en Ethel (8 jaar), van de school een ernstig zieke vader hebben. Vader Nickolas is 36 jaar oud en hij heeft last van nierfalen. De moeder van de kinderen is helaas overleden. De kinderen hebben ook nog een grote zus, Charlotte (16 jaar). Helaas heeft de vader geen directe familieleden die voor de kinderen kunnen zorgen. Daarom verblijven de kinderen momenteel bij een buurvrouw. De vader van het gezin ligt namelijk in het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk of vader Nickolas het gaat redden. Wij willen dit gezin helpen aan eten voor de kinderen, ziekenhuisrekeningen en transportkosten. Momenteel hebben wij een bedrag van € 1.000,- nodig om dit gezin te ondersteunen. Wie helpt mee? Doneer een bijdrage op NL90RABO.0104.200.006 onder vermelding van vader Nickolas.

12/10/2016- Ontmoet Abraham (9 jaar) uit Vakpo. Hij komt uit een arm gezin, waardoor hij vaak op blote voeten naar school komt. Het gezin heeft namelijk geen geld voor schoenen. Wij hebben schoenen voor hem gekocht. Een blije Abraham, zoals te zien op de foto.

abraham