Eigen bedrijfjes voor arme gezinnen

African Foundation of Wonder helpt arme gezinnen met kansarme kinderen op een duurzame manier. Wij ondersteunen het gezin zelfstandig hun bestaan te verbeteren met een startkapitaal voor een eigen onderneming. Hierdoor hopen wij de kernproblemen in Ghana aan te pakken, namelijk armoedebestrijding en meer kinderen naar school kunnen gaan. De gezinnen kunnen door het eigen bedrijfje zelf voorzien in het levensonderhoud van hun gezin.

De bedoeling is om de gezinnen met kinderen te ondersteunen om een eigen bedrijf te starten. Het zullen kleine bedrijfjes zijn, zoals het starten van een Indomie (soort noodles) barretje, winkeltje met producten, verkopen van schoenen, producten, haarsalon, een naaiatelier of een chop shop. Onze Ghanese contacten komen in contact met arme gezinnen en zij interviewen de gezinnen om te bekijken of het gezin serieus is. De vereisten zijn dat de gezinnen weinig tot geen (financiële) middelen hebben, kinderen hebben en zelf een bedrijf willen opzetten, maar daar de mogelijkheden/ financiële middelen niet voor hebben. Wij ondersteunen het gezin met het eerste startkapitaal en ook met het openen van een eigen bankrekening. De gezinnen worden om de twee weken gecontroleerd door onze Ghanese partners. Ook dienen de gezinnen ervoor te zorgen dat de kinderen naar school kunnen. De gezinnen krijgen in beginsel één jaar begeleiding en hulp om het eigen bedrijf een succes te maken.

Wist je dat de gedreven, arme gezinnen die wij ondersteunen al langer dromen van een eigen bedrijfje en met ons, na het openen van een spaarrekening en een gesprek met onze Ghanese contactpersoon, een contract aan kunnen gaan om dit te realiseren? Dit heeft tot gevolg dat hun kinderen in de toekomst wel naar school kunnen.

Ontmoet onze gezinnen uit Kpando, Vakpo en Accra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s