Project 2: Eigen bedrijfjes voor arme gezinnen

African Foundation of Wonder helpt arme gezinnen met kinderen op een duurzame manier. Wij ondersteunen het gezin zelfstandig hun bestaan te verbeteren met een eigen onderneming. Daardoor kunnen zij voorzien in het levensonderhoud van hun gezin en de kinderen kunnen naar school gaan!

De bedoeling is om de gezinnen met kinderen te ondersteunen om een eigen bedrijf te starten. Het zullen kleine bedrijfjes zijn, zoals het starten van een Indomie (soort noodles) barretje, verkopen van schoenen, producten of een chop shop. Onze Ghanese contacten komen in contact met arme gezinnen. De vereisten zijn dat de gezinnen weinig tot geen middelen hebben, kinderen en zelf een bedrijf willen opzetten, maar daar de mogelijkheden/ financiele middelen niet voor hebben. Wij ondersteunen het gezin met het eerste startkapitaal en ook met het openen van een eigen bankrekening. De gezinnen worden om de twee weken gecontroleerd door onze Ghanese partners. Ook dienen de gezinnen ervoor te zorgen dat de kinderen naar school kunnen.

Wist je dat de gedreven, arme gezinnen die wij ondersteunen al langer dromen van een eigen bedrijfje en met ons, na het openen van een spaarrekening en een gesprek met onze Ghanese contactpersoon, een contract aan kunnen gaan om dit te realiseren? Dit heeft tot gevolg dat hun kinderen in de toekomst wel naar school kunnen.

Ontmoet onze gezinnen:

Charlotte (27 jaar), Allan (3 jaar) en Jacob (4 maanden oud).

African Foundation of Wonder helpt Charlotte met het starten van haar eigen indomie shop. Zij zal in een kleine winkeltje eten maken en verkopen. Per maaltijd die zij verkoopt levert haar dat 2 cedi (0,80 eurocent) op.

Wij hebben nog sponsoren nodig om een indomie, olie, rijst, groenten, gaskoker, bakjes en vorkjes te kopen.

Charlotte (27) en Jacob (4 maanden)

Charlotte (27) en Jacob (4 maanden)

 

 

 

 

 

foto (1)Moeder Sabina (21 jaar), Blessing (1 jaar), Joseph (2 jaar) uit Accra.

Sabina wil graag een winkeltje beginnen en daar ontbijt (thee en ei) en Indomie verkopen. African Foundation of Wonder helpt Sabina met het starten van haar eigen shop. Zij zal in een kleine winkeltje eten maken en verkopen. Per maaltijd die zij verkoopt levert haar dat 2 cedi (0,80 eurocent) op.

Wij moeten het winkeltje en alle spullen kopen voor Sabina. Wij hebben nog sponsoren nodig om een indomie, olie, rijst, groenten, gaskoker, de winkel en een bord bij de winkel, bakjes en vorkjes te kopen.

Rita en haar gezin

Rita en haar gezin

Moeder Rita (36 jaar oud), Yemeley (14 jaar), Samuel (9 jaar), Mary
(4 jaar), Teth (2 jaar) en Ruth (9 maanden) uit Accra te Ghana. Rita verkoopt momenteel al watermeloenen. Aangezien zij vijf kinderen moet onderhouden wil zij haar verkoop uitbreiden met sinaasappelen, bananen, ananassen en meer watermeloenen. Overdag zal Rita het fruit op haar hoofd verkopen en in de avond op een vaste plek dichtbij haar woning. Zij zal per dag een bedrag van ongeveer 20 Cedi (5,50 Euro) verdienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Familie 3:foto (8)

Ontmoet het volgende arme gezin die wij willen ondersteunen: moeder Rita (36 jaar oud), Yemeley (14 jaar), Samuel (9 jaar), Mary
(4 jaar), Teth (2 jaar) en Ruth (9 maanden) uit Accra te Ghana. Rita verkoopt momenteel al watermeloenen. Aangezien zij vijf kinderen moet onderhouden wil zij haar verkoop uitbreiden met sinaasappelen, bananen, ananassen en meer watermeloenen. Overdag zal Rita het fruit op haar hoofd verkopen en in de avond op een vaste plek dichtbij haar woning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s