Nieuw project: bouw school in Vakpo

23/11/2016- Met trots stellen wij ons nieuwste project voor:

De bouw van een nieuwe school bestaande uit drie klaslokalen bij de overheidsschool, New Adomi Basic School in Vakpo. Door de bouw van deze drie klaslokalen kunnen wij 100 kinderen helpen om naar Junior High School te gaan. De school bestaat momenteel uit 150 kinderen. De school heeft momenteel een kleuterklas tot en met groep 6. De kinderen zijn tussen de 4 en 16 jaar oud. De leraren worden door de overheid betaald. Helaas voorziet de overheid niet in de bouw van een nieuw gebouw. In het dorp Vakpo wonen relatief arme mensen en is de New Basic Adomi School de enige overheidsschool in de buurt. Een overheidsschool met Junior High School zit ongeveer 1 uur lopen van het dorp af. De kans zal dus zeer groot zijn dat de kinderen na groep 6 niet meer naar school gaan. De kinderen hoeven voor een overheidsschool niets te betalen, buiten het uniform en schoolboeken om. Het zou dus een mooie aanwinst zijn voor het dorp als wij een nieuw schoolgebouw kunnen bouwen. Hopelijk met uw hulp.
school-vakpo school-vakpo2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s