Project 7: School bouwen in Kpando

De afgelopen drie jaar is African Foundation of Wonder druk bezig geweest met de bouw van de Missahoe Monterssori School in Kpando. In de zomer van 2013 is het gebouw opgeleverd en inmiddels krijgen er 205 kinderen van het dorp Kpando iedere dag les. De schoolkinderen betalen elk een ‘fee’ (schoolgeld) om les te krijgen en de kinderen worden voorzien van een lunch. De Missahoe Montessori School bestaat uit een kinderopvang, een kleuterklas en een lagere school met groep 1 t/m 6.

De school bestaat uit zes klaslokalen. De school heeft tien betaalde leraren en één schoolhoofd, meester Allan Koku Dzameh, in dienst. Allan is 65 jaar oud en heeft veel ervaring.

De kinderen die naar de school komen betalen schoolgeld om les te krijgen, waardoor het project zelfstandig kan bestaan. Er is bij de school ook een winkeltje gebouwd. In het winkeltje worden schooluniformen, schriften, pennen, koekjes, snoep verkocht. Een aantal kinderen van het dorp Kpando komen op basis van een studiebeurs naar de school. Zij krijgen gratis les op de school. De bouw van de school bestaande uit zes klaslokalen heeft in totaal € 25.400,- gekost inclusief een dak, verf en een trap naar de tweede etage en schoolborden.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s