Project 5: Afbouwen twee klaslokalen Taifa Community School

Het vijfde project van African Foundation of Wonder is het afbouwen van een klaslokaal op de overheidsschool Taifa Community School in de hoofdstad Accra. Naar de school komen ongeveer 570 kinderen. De kinderen betalen geen schoolgeld, aangezien het een overheidsschool is, maar moeten wel de schooluniformen en boeken betalen. De leraren van de school worden door de overheid betaald.
Wij hebben een klaslokaal helpen afbouwen, zodat de kinderen van de kleuterklas niet meer samen met de kinderen van de eerste klas in hetzelfde klaslokaal hoeven te zitten. Wij hebben de school geholpen met het maken van de ramen, een nieuwe muur (scheiding van het grote lokaal), het gebouw pleisteren en uiteindelijk ook verven. In eerste instantie helpen wij 30 kinderen van de kleuterklas om twee aparte klaslokalen te krijgen. Het klaslokaal is opgesplitst in twee lokalen, zodat de kleuterklas hierdoor kan groeien, waardoor er meer kinderen naar school kunnen gaan. Ons doel is: meer kinderen naar school.
In 2016 hebben wij dit project gerealiseerd en afgerond.
Dit project is mogelijk gemaakt door: Unesco Centrum Nederland en Stichting K.O.O.K.logoucn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s